Home Movies Prepravljen kalendar Formule 1

Prepravljen kalendar Formule 1

84

Ovogodišnji kalendar Svjetskog prvenstva Formule 1 sadržavat će 22 utrke, jednu manje od originalno planirane 23, jer je zbog ubrzanog rasta broja zaraženih koronavirusom otkazana Velika nagrada Japana.

Osim te promjene, tri su utrke pomaknute u sedam dana ranije termine. Tako će Velika nagrada Turske biti održana 10. oktobra, kada je na originalnom rasporedu trebala biti Velika nagrada Japana.dadaad

Dvije sedmice nakon Velike nagrade Turske, 24. oktobra, u Ostinu će biti održana utrka za Veliku nagradu SAD-a.

Novi datum održavanja utrke za Veliku nagradu Meksika je 7. novembra, a takmičenje za Veliku nagradu Brazila bit će održano 14. novembra, prenosi Hina.

U kalendaru je ostao upražnjen termin 21. novembar, jer još nije određen domaćin tog takmičenja, ali to će, najvjerojatnije, biti Katar ili Bahrein. Sezona će svakako završiti na Arapskom poluotoku, gdje će 5. decembra na ulicama Džede biti održana Velika nagrada Saudijske Arabije, a 12. decembra u Abu Dabiju Velika nagrada Ujedinjenih Arapskih Emirata.

U nedjelju je na programu Velika nagrada Belgije, a nakon toga slijede Velika nagrada Nizozemske u Zantfortu (5. septembar), Velika nagrada Italije u Monci (12. septembar) te Velika nagrada Rusije u Sočiju (26. septembar).