Home Movies Sloboda ponovo neporažena na Grbavici, Zdunić spasio Željezničar

Sloboda ponovo neporažena na Grbavici, Zdunić spasio Željezničar

104

Fudbaleri Slobode ponovo će Grbavicu napustiti neporaženi, po peti put zaredom pošto su Željezničar i Sloboda u okviru 7. kola Premijer lige BiH odigrali 1:1.

Poveli su gosti u 79. minuti preko iskusnog Saida Husejinovića, da bi Željezničar izjednačio u 90. minuti nakon što je Bruno Zdunić pospremio odbitak u mrežu nakon što je Semir Bukvić odbranio šut Samira Bekrića.
ddaad
Prekaljeni veznjak je u igru ušao svega tri minute prije kada je zamijenio Fedora Predragovića. Imao je i Željezničar svoje šanse, ali “Plavi” nisu bili precizni. Ofanzivni dio Željezničara je bio dodatno oslabljen izlaskom Luke Juričića koji je u finišu prvog dijela zadobio posjekotinu zbog koje je morao van igre.

Počelo je dobro, jer je Nedim Mekić već u 3. minuti zaprijetio na gol Slobode, ali njegov šut spoljnom ide pored gola. Nakon toga je Mustafa Mujezinović sjajno šutirao sa distance, ali odbranio je to Semir Bukvić.

Nakon toga u 28. minuti priliku ima Sloboda, ali slabo šutira Dženis Beganović. U 44. minuti najbolja šansa u prvom poluvremenu. Nakon greške fudbalera Željezničara lopta dolazi do Eldara Mehmedovića, ovaj dobro šutira, ali brani to Josip Bender. U nastavku je lopta došla do Saše Maksimovića koji je iz izgledne pozicije prebacio cijeli gol.

Željezničar je bio nešto agilniji u drugom poluvremenu, ali nije bilo prave prilike. Sedad Subašić je bio neprecizan iz izgledne prilike, a u nastavku je Husejinović donio vodstvo Slobodi. Onda je Tomislav Ivković u igru poslao iskusnog Bekrića, koji je u 90. šutirao, Bukvić odbio, a loptu je u mrežu poslao Zdunić.